Whiskey Winter Punch

12 Jan

whiskey winter punchIn December 2011 lanceerde Jack Daniel’s een winter punch: WinterJack. Deze voorgemixte punch op basis van whiskey was toen enkel in Duitsland verkrijgbaar. Toevallig was is ik kort na de lancering van WinterJack in Duitsland en na lang zoeken heb ik een fles op de kop kunnen tikken, in een nachtwinkel of all places. Omdat ik slechts 1 fles kon bemachtigen en hier zeer van genoten heb besloot ik om deze winter punch gewoon zelf te maken. Alle ingrediënten stonden op de fles dus het was gewoon een kwestie van een goede dosering te vinden. Ondertussen is Jack Daniel’s WinterJack ook al in enkele andere landen te krijgen, maar nog niet in België en Nederland en daarbuiten is het ook gewoon leuker om het drankje zelf te maken en zelf de kruiding te bepalen naar eigen smaak.

De Whiskey Winter Punch is een verwarmde mix van appelsap, citroensap, honing, kruiden en Jack Daniel’s Old No.7. De enige substituut die kan dienen voor de Old No.7 is Jim Beam Bourbon omdat die qua smaak redelijk nauw aansluit bij Jack Daniel’s. Voor elke maat whiskey voeg ik 4 maten appelsap en een halve maat vers geperst citroensap toe en op smaak brengen doe je met honing, voldoende kaneel en kruidnagel. Verhit het geheel en serveer in een voorverwarmd Collins glas of een mok. Een ideale opwarmer op winter barbecues!

whiskey winter punch

whiskey winter punch

Recept voor 6 personen:

  • giet 1 liter appelsap in een kookpot
  • voeg 25 cl. Jack Daniel’s en het sap van 2 citroenen en 6 theelepels honing toe
  • breng op smaak met minstens 2 theelepels geraspte kaneel  en 10 knopjes kruidnagel
  • roer herhaaldelijk en warm het langzaam op tot net voor het kookpunt
  • vis alle stukjes kruidnagel er uit met een lepel
  • serveer de punch in een voorverwarmd* dubbel Collins glas of een mok

*Glazen voor verwarmen doe je het best met heet water. Kook wat water op en giet het in de glazen zodra het niet meer kookt. Hou het glas eerst even ondersteboven boven het hete water dan zal het glas niet barsten wanneer je het water in het glas doet. Verwijder het hete water net voor je de glazen vult met de punch.

For the English translation of this article go to El Floridita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: